nieuws

Snel en stofvrij droogboren

bouwbreed Premium

Schintech V.o.f uit Noorbeek brengt een nieuw afzuigsysteem op de markt voor het snel en stofvrij droogboren met diamant. De afzuigsystemen Dusty 80 en Dusty 400 zijn afkomstig van producent Profitech.

De Dusty 80 is speciaal ontwikkeld voor de doosboren die gebruikt worden bij het vervaardigen van gaten ten behoeve van inbouwdozen. Met dit apparaat wordt het stof rondom de boor afgezogen en het segment gekoeld. Door de ontstane vermindering van de wrijving tussen boor en werkstuk neemt de boorsnelheid toe en wordt het klemmen van de boor voorkomen. Nog een voordeel hierbij is dat indien de stofkap vlak tegen de muur wordt aangedrukt het scheefboren tot de verleden tijd behoort. Het afzuigapparaat past op alle merken machines en de te gebruiken boren zijn 82 mm *M16. De stofafzuigkop van het type Dusty 400 is ontwikkeld om met boorkronen van 300 en 400 mm lengte te boren op plaatsen waar nat gebruik niet mogelijk is (dit met uitzondering van beton met wapening). De aansluiting van deze afzuiging is 1/2″ aan machinezijde en 1 1/4″ aan de boorzijde.

De nieuwe Dusty 80 is speciaal ontworpen voor het droogdoosboren waarbij het stof probleemloos wordt afgezogen.

Reageer op dit artikel