nieuws

Sloop 39 woningen door veiligheidszone rond Schiphol

bouwbreed

De externe veiligheidszones rond Schiphol maken het noodzakelijk dat 39 woningen worden gesloopt en 14 woonboten verplaatst. Dit blijkt uit een brief die minister Jorritsma aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Volgens de planologische kernbeslissing Schiphol moesten er twee veiligheidszones worden vastgesteld, een enge voor vlak bij de baankoppen en een ruime voor het gebied verder weg gelegen.

In de veiligheidszone in enge zin moet de woonbebouwing op termijn verdwijnen. Voor 2015 zullen daarom 39 woningen in die zone moeten worden afgebroken. Deze liggen in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede/Spaarnwoude. Ook 14 woonboten moeten verdwijnen. Daarnaast is vestiging van nieuwe bedrijven hier niet toegestaan. Bestaande bedrijven mogen onder voorwaarden blijven.

In de veiligheidszone in ruime zin mogen geen nieuwe worden gebouwd en geen nieuwe bedrijven komen. Bestaande woningen hoeven niet weg.

Reageer op dit artikel