nieuws

Roermond wil bouwvergunning voor marina’s

bouwbreed

De gemeente Roermond eist dat voor de tachtig marina’s,dat zijn verankerde woonboten in het Maaspo Oolderhuuske, alsnog bouwvergunningen worden aangevraagd. Sinds 1992 verschilt Roermond met Marina Oolderhuuske BV van mening of de marina’s boten of bouwwerken zijn. Roermond verzocht in 1992 de bouw staken. Op verzoek van Marina Oolderhuuske schortte de Raad van State een besluit op.

Het voorlopig oordeel luidde dat een marina een boot is en daarvoor derhalve geen bouwvergunning nodig is. Het po werd afgebouwd. Roermond wil dat, door het aanvragen en verstrekken van een bouwvergunning, het veilig gebruik van de marina’s wordt gegarandeerd. De ontwerptekeningen zijn inmiddels ter beschikking gesteld.

De Raad van State doet over ongeveer drie maanden een definitieve uitspraak. Als de Staatsraad vasthoudt aan de visie dat een marina een woonboot is, stelt Roermond een verordening op voor woonboten.

Volgens de woordvoerder van Roermond is het geen typisch Roermonds probleem. “De Vereniging van Nederlandse gemeenten werkt reeds aan een modelverordening.”

Reageer op dit artikel