nieuws

Ramen voldoen aan

bouwbreed

criteria Duurzaam Bouwen

Kunststof Gevelelementen heeft het zogenaamde EuroProvyl op de markt gebracht. Het profiel is ontworpen volgens de criteria gesteld voor Duurzaam Bouwen van VROM. Het is een raamprofiel van PVC met staal versterkt, speciaal ontwikkeld voor de nieuwbouw in Vinexlokaties. Het raamkozijn wordt gekenmerkt door heel smalle profileringen.

Ruud Ostendorf

De ramen in vaste, draaibare en draaikiepuitvoeringen zijn echter ook in andere nieuwbouwpoen toe te passen. Het profiel is ontworpen door architect ir. A. Bonnema. Met zijn geconcretiseerde ontwerpen zijn poen van enige omvang uit te voeren. Dat betekent dat de raamkozijnen naar keuze een vlak aanzien ke krijgen, maar ook in gebogen vormen zijn te realiseren of geprofileerd ke zijn als waren het houten traditionele kozijnen. Kortom vele uitvoeringen zijn mogelijk.

De ramen voldoen aan zeer hoge veiligheidseisen. Ze zijn inbraakwerend volgens A0A1. van de VKG. Deze norm wordt volgens directeur Cor Hager van Kunststof Gevelelementen te Buitenpost, namelijk gehanteerd voor het keurmerk veilig wonen, die door de politie wordt erkend. De veiligheid wordt onder andere bereikt door extra zwaar hang- en sluitwerk in het raamkozijn en de beweegbare delen te integreren.

Voorts wordt de recycling van de raamkozijnen na bewezen diensten bij sloop van de woningen gegarandeerd. Dat betekent dat de kozijn- en raamprofielen worden teruggebracht naar de producent Kommerling in Pirmasens in Duitsland. Door al deze veiligheden en zekerheden, hoeft de opdrachtgever geen aandacht te schenken aan de vraag of deze kozijnen en ramen wel voldoen aan de EPN (Energie Prestatie Norm).

Tienpuntssluiting

De profielen zijn behalve smal, desgewenst ook breed leverbaar. Alle ramen zijn voorzien van HR-glas (5-12-4). Voor gevallen waar extra veiligheid is gewenst heeft het bedrijf een draaikiepraam op de markt gebracht met een tienpuntssluiting. Ja, u leest het goed, een tienpuntssluiting.

Het bedrijf levert ook kunststof deurkozijnen en deurprofielen. De deuren zijn naar keuze te bezetten met dichte panelen of met beglazing naar keuze. De deur is voorzien van een driesterrenschild volgens SKG. Verder zijn ze voorzien van buitengewoon zware scharnieren. Bijzonder is ook de driepuntssluiting van de deur. De sluitingen zijn namelijk in haakvorm uitgevoerd, waardoor extra veiligheid tegen inbraak wordt verkregen. De ramen en deur zijn te zien bij het bedrijf in hal vier op de Bouwbeurs.

Reageer op dit artikel