nieuws

Plastificeerder houdt lichte kleikorrels vast

bouwbreed Premium

VN-PCI Bouwtechnische Produkten BV te Oosterhout brengt twee nieuwe plastificeerders op de markt: Betomix 270 en Betomix 257. De eerste is bedoeld voor lichtbeton met Lytag als toeslagmateriaal. De geexpandeerde kleikorrels hebben de neiging om op te drijven, maar worden bij toepassing van Betomix 270 in het mengsel vastgehouden. Met deze plastificeerder is het mogelijk om beton B55 te vervaardigen.

De andere plastificeerder is bestemd voor de productie van klinkers. Betomix 257 sluit het oppervlak van het beton af, waardoor de klinker dichter wordt en de vrije kalk vasthoudt. Daardoor vermindert de kans op kalkuitslag. Beton met Betomix 257 is tijdens het verdichten plastischer, maar desondanks treedt naderhand geen vervorming op.

Reageer op dit artikel