nieuws

Operator corrigeert in crisissituaties aanbevolen snelheid

bouwbreed

Rijkswaterstaat en Cap Volmac zijn begonnen aan de modernisering en uitbreiding van de keten van verkeerssignaleringssystemen langs de snelwegen.

Gebleken is dat crisissituaties tot andere snelheden ke nopen dan het volautomatische signaleringssysteem aanbeveelt. Over ongeveer een half jaar moet het systeem zijn voorzien van een Data Interaction Processor (DIP). Daarmee ke operators in crisissituaties de aanbevolen snelheid naar eigen inzicht aanpassen.

Gelijktijdig met de aanpassing wordt gecontroleerd of de zogenoemde onderstations goed werken. Via detectoren in het wegdek verzamelen de onderstations gegevens over verkeersdrukte en snelheden en vertalen die in de gewenste snelheden zoals die op de matrixborden boven de weg zijn af te lezen. Bovendien wordt deze informatie doorgegeven aan de vijf verkeerscentrales in het land.

In verband met de controle en aanpassing van de verkeerssignalering wordt rijksweg A12 tussen Den Haag en Gouda van vrijdag 18 april tot maandag 21 april in beide richtingen afgesloten.

Reageer op dit artikel