nieuws

Meerlagenband voor zware lasten

bouwbreed

Dunlop-Enerka BV te Drachten heeft voor zwaar-belaste transportbandinstallaties een meerlagenband ontwikkeld, die in de bovenste deklaag is voorzien van een staalbreker.

De staalbreker in deze Superfort transportband is samengesteld uit hoog-getwijnde staaldraden met een onderlinge afstand van ca. 10 mm, in dwarsrichting ingebed in de bovendeklaag. Het textielkarkas bestaat uit meerdere volsynthetische TN-weefselinlagen die zijn samengesteld uit polyester in de lengterichting en nylon in de dwarsrichting. Deze inlagen zijn door rubber tussenlagen verbonden en zijn door hun grote sterkte bestand tegen extreme schokbelastingen. Door de combinatie van een textielkarkas bestaande uit meerdere lagen en de staalbreker in de bovenlaag heeft de Superfort transportband een goede weerstand tegen lengtescheuren. De bovendeklaag heeft een dikte van 5 mm en de onderdeklaag is 2 mm dik. De band wordt standaard geleverd in een treksterkte van 500/3 N/mm in breedten van 800, 1000 en 1200 mm. Naar wens zijn ook andere treksterkten leverbaar in genormaliseerde breedten tot 2000 mm.

De Superfort transportband is een meerlagenband voorzien van een staalbreker in de bovenste deklaag.

Reageer op dit artikel