nieuws

Luchtbehandelingsunit compact uitgevoerd

bouwbreed

Dutch Airco heeft een nieuwe serie luchtbehandelingsinstallaties op de markt gebracht met als type aanduiding BDC. De C staat daarbij voor compact, het kenmerk van de nieuwe machines.

De kleinste dakunit is type BDC3, dat geschikt is voor het verwerken van lucht tot 4.800 m3/h. De luchtbehandelingsinstallatie is 2200 mm lang, 1260 mm breed en hoog. De compacte unit heeft tot gevolg dat minder materiaal is toegepast en dat hij derhalve lichter is dan de voorgaande serie.

De nieuwe serie van Dutch Airco Van de Berg v.o.f. uit Nuenen is opgebouwd uit de vier modellen BDC3, 7, 9 en 13. Hiermee wordt een capaciteit gedekt van 1000 tot en met 19.000 m3 lucht per uur. Het koelvermogen loopt van 8 tot en met 75 kW. Met de machines valt te verwarmen tot een capaciteit van 200 kW. Dat geschiedt door middel van warmwater. Het geluidsniveau valt door het gebruik van laag toerige condensorventilatoren te beperken tot 46 dB(A) op een afstand van 10 meter gemeten.

De machines zijn te leveren met het koudemiddel R-22 of R-407C. Binnenkort is ook R-410A te gebruiken. De omkasting kan worden uitgevoerd in aluminium profielen ingevuld met voorgelakt plaatmateriaal of geheel in aluminium. De installatie is voorzien van een inwendige schakelkast. Er is met uitzondering van de BDC3 voldoende ruimte in de kasten voor het plaatsen van regelapparatuur. Het bedrijf levert ook luchtbehandelingsinstallaties voor binnenopstelling.

Op de foto is de BDC7 afgebeeld.

Reageer op dit artikel