nieuws

Lauwersmeer

bouwbreed

De jongerenorganisatie YMCA Nederland gaat in het Lauwersmeergebied een vakantiedorp bouwen. Het betreft een watersport- en natuurcentrum dat plaats biedt aan tweehonderd gasten. De recreatievoorziening vergt een investering van f. 3,2 miljoen. De bouw moet in mei 1998 gereed zijn. Het centrum gaat Het Kollumeroord heten en komt in de Kollumerwaard, ten zuidwesten van het Lauwersmeer. Het is de bedoeling er ’s zomers kinder- en jongerenkampen te organiseren.

’s Winters zal het YMCA-dorp worden gebruikt voor bedrijfstrainingen en conferenties. De nederzetting zal bestaan uit twaalf gebouwen, waaronder een conferentiegebouw, een groepsaccommodatie annex kampeerboerderij en een restaurant. De YMCA verwacht vier vaste krachten in dienst te moeten nemen. Verder wordt deeltijdwerkers en vrijwilligers ingeschakeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels