nieuws

Kunststof zakput voldoet aan lozingenbesluit

bouwbreed Premium

Holimex Milieutechniek te Houten presenteert de kunststof zakput ‘Pollutrap SIS’. Hij is geheel vervaardigd van HDPE en bestaat uit een deksel, een bovenstuk en een of meer infiltratieringen. De uitvoering is conform DIN 4261 deel 1 en voldoet aan het Lozingenbesluit Bodembescherming.

Het bovenstuk heeft een inlaat voor bijvoorbeeld hemelwater of water uit een septic tank en wordt tot onderkant inlaat gevuld met zand. In en om de infiltratieringen wordt grind aangebracht. Van de wanden van de ringen is 10 procent geperforeerd met ronde gaten, waardoor het water in de bodem dringt.

De zakput is verkrijgbaar met een inlaat met een diameter van 1000, 1500 of 2000 mm. Tijdens de Bouwbeurs wordt een 1:2 schaalmodel van de ‘Pollutrap SIS’ zakput getoond.

Reageer op dit artikel