nieuws

Klokthermostaat heeft hoog microgehalte

bouwbreed Premium

Atag Lichtenvoorde BV heeft een geavanceerde micro-elektronische digitale klokthermostaat, de ‘Atag Brain klokthermostaat’, ontwikkeld. Dezeis speciaal ontworpen voor de Atag cv-combiketel de Blauwe Engel II.

Door de combinatie van de ketel en de klokthermostaat worden speciale eigenschappen van de ketel overgedragen aan de klokthermostaat. Door de wisselwerking wordt de ketel dusdanig geregeld, zodat intervallen in de verwarming nauwelijks voorkomen. Hierdoor wordt een hoog comfort voor bewoners bereikt.

Met behulp van symbooltoetsen is het programmeren van de thermostaat eenvoudig. Bovendien zijn de teksten, die op het display verschijnen, in het Nederlands. Op verzoek is de thermostaat ook te leveren met een Friese of Engelse tekst. Met de klokthermostaat is een dag-nachtprogramma en een vakantieprogramma in te stelen. De klok kent ook een party-instelling waardoor de verlaging kan worden uitgesteld . Omdat de thermostaat automatisch de gebreken op het display vermeld is een defect in het ketelcircuit snel op te sporen.

Op het display wordt niet alleen het ingestelde programma vermeld, maar ook de waterdruk en storingsgegevens. Als een buitenvoeler aan de thermostaat wordt gekoppeld is ook de buitentemperatuur op het display te lezen en is een weersafhankelijke regeling van de cv een feit.

De programma en storingsteksten worden op het display in het Nederlands, maar desgewenst ook in het Fries of Engels weergegeven.

Reageer op dit artikel