nieuws

‘Ik zag de scheuren in de muren komen’

bouwbreed

Zestien schademeldingen zijn ingediend bij de bouwdirectie van projectontwikkelaar MAB. Vooral winkels in de Lange Brugstraat hebben veel te lijden van de bouw van winkelcentrum De Barones in de Bredase binnenstad.

Bij de winkeliers bestaat in elk geval geen twijfel over de oorzaak van de ernstige scheurvorming en de wijkende muren in de veelal negentiende eeuwse panden.

Eigenaar van Lange Brugstraat 31 L. Eijkens die in het pand een modestoffenhandel drijft, “zag de scheuren in de muren komen, gewoon waar we bij stonden. Tot pal tegen mijn muur zijn ze aan het heien geweest.

Ik ben een keer zo geschrokken dat ik van achteruit de zaak naar voren ben gevlucht. Met zo veel geweld gingen ze tekeer.”

Bouwdirecteur ir. D. Bruinsma gelooft niet dat het heien de oorzaak van scheurvorming en verzakking is. Hij geeft de slopers van de aangrenzende panden de schuld.

Schadevergoedingen

Evenmin hecht hij geloof aan de waarnemingen van winkeliers dat muren begonnen te wijken op het moment dat de stutten tijdelijk werden verwijderd voor het laten passeren van een bouwmachine. “Binnen een dag waren de stempels teruggeplaatst. Zo snel gaat een verzakking niet.”

Eventuele schadevergoedingen zijn volgens Bruinsma een zaak van hoofdaannemer Heijmans uit Rosmalen en diens verzekeraar.

Reageer op dit artikel