nieuws

Halen en brengen

bouwbreed

Berekoud was het in Scandinavie en Rusland. Zondagochtend in de Noorse bergen -40 gr. C, gisterochtend in midden-Zweden -34 gr. C. De kou vormt echter geen enkele bedreiging voor het weer in onze streken. Meer nog dan vorige week wordt het opnieuw halen en brengen ofwel periodiek veel regen, veel wind en aanhoudend veel te zacht voor de tijd van het jaar. Het is dat de winter van 1997 een Elfstedentocht heeft voortgebracht want anders zou de Kerst-Driekoningenkoudegolf wel heel snel zijn vergeten.

Regio Noord: In de loop van de dag van het westen uit regen. Middagtemperaturen 7 tot 10 gr. C. Tot harde, in Waddengebied mogelijk tot stormkracht 9 toenemende zuidwestenwind.

Regio Oost: Wat zon maar in de loop van de middag regen. Temperatuur oplopend tot 10 gr. C in de avond. Matige, later vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Regio Zuid: Bewolking, later van het westen uit regen. Matige tot krachtige, in de Zeeuwse wateren ’s middags tot stormachtige zuidwestenwind. Temperaturen stijgend tot 9-10 gr. C in de avond.

Regio West: Van het westen uit meer bewolking, ’s middags regen. Tot krachtig, aan de kust tot stormachtig aanwakkerende zuidwestenwind. Temperaturen lopen op tot circa 9-10 gr. C in de avond.

dinsdag zon onder: 17.59 uur

woensdag zon op: 7.47 uur

Reageer op dit artikel