nieuws

Fusie moet arme corporaties op de been houden

bouwbreed

Nadat de Inspectie Volkshuisvesting Zuid-Holland en de gemeente Gorinchem een dringend advies in die richting hebben gegeven, gaan de Gorinchemse woningcorporaties Beter Wonen en Volkshuisvesting serieus onderzoeken of een fusie haalbaar is. Beide corporaties staan er financieel niet gunstig voor.

Uit onderzoek van de Nationale Woningraad is gebleken dat Volkshuisvesting op termijn niet in staat is de eigen broek op te houden. Met Beter Wonen gaat het iets beter sinds de verkoop van 100 woningen eind vorig jaar. Samen beheren de corporaties 5300 woningen. Bestuursvoorzitter F. Hage van Volkshuisvesting ziet de fusie niet zitten en heeft aangekondigd op 1 april een punt te zetten achter zijn 41-jarige verbintenis met de woningbouwvereniging.

Reageer op dit artikel