nieuws

f. 8,2 mln provinciale subsidie voor Venlo

bouwbreed

De gemeente Venlo ontvangt in het kader van het grote-stedenbeleid f. 8,2 miljoen. Venlo legt f. 11,3 miljoen bij voor werkgelegenheidsbevorderende projecten.

Van de provinciale subsidie van f. 8,2 miljoen is f. 2,8 miljoen extra. Hiervan is een miljoen gulden voor de uitbreiding van het industrieterrein Trade Port en de aan te leggen containerterminal. Minimaal f. 600.000 is bestemd voor de nieuw te bouwen parkeergarage, f. 300.000 is gereserveerd voor een logistiek opleidingscentrum. Voor bodemsanering op het voormalig woonwagenterrein ‘In de Romer’ stelt de Provincie f. 14 miljoen beschikbaar.

Tevens worden extra woningsubsidies ingezet om in wijken het eenzijdig patroon van huurwoningen te doorbreken door verbouwing van huizen tot koopwoningen en het van de grond krijgen van een multifunctionele eenheid voor psychiatrische patienten.

Reageer op dit artikel