nieuws

EPS-isolatie passend voor elk bouwdeel

bouwbreed

Knauf-Isol introduceert een leveringsprogramma van zijn Knauftherm EPS (polystyreen)-producten. Het gaat om een aantal dakplaten gecacheerd met zuiver glasvlies, dakplaten met PE-gecoat glasvlies gecacheerd, diverse bevestigingsmiddelen en polyurethaan daklijm.

De Knauftherm polystyreenplaten zijn vervaardigd uit granulaat van gepolymiseerd styreen. Ook heeft het bedrijf allerhande isolatieplaten met EPS als basis materiaal voor het isoleren van vloeren, wanden en plafonds. De standaardplaten zijn van EPS (geexpandeerd Polystyreen) in diverse afmetingen van 500 x 1000 mm oplopend tot 1000 x 1000 mm en in dikten oplopend van 10-120 mm. Ook de densiteit varieert van 15 kg/m3 tot en met 35 kg/m3. De vloerisolatieplaten zijn te combineren met spaanplaat of gips. Verder beschikt het bedrijf Knauf Isol BV uit Oosterhout ook over zogenaamde vormelementen voor het isoleren van betonnen vloeren. Voor de zwevende dekvloer heeft het bedrijf een plaat ontwikkeld voor het dempen van contactgeluid. Het assortiment omvat tevens betonstyreenkorrels, die alle zijn voorzien van een deklaag en goed zijn te gebruiken als toevoeging in cement gebonden dekvloeren ten behoeve van de isolatie.

Reageer op dit artikel