nieuws

Deceuninck neemt van Alcoa extrusiebedrijf

bouwbreed

Dayton over

De Belgische producent van pvc-bouwprofielen en bouwsystemen Deceuninck neemt het Amerikaanse bedrijf Dayton Technologies over van het aluminiumconcern Alcoa. Aluminium Corporation of America (Alcoa) is de grootste aluminiumproducent ter wereld, en is goed voor een jaaromzet van 13 miljard dollar. Dayton Technologies (300 werknemers) is een van de grootste Amerikaanse extrusiebedrijven van raam- en deurprofielen uit kunststof en behaalde in 1995 een omzet van $50 miljoen.

Het West-Vlaamse bedrijf Deceuninck besloot vorig jaar tot overnames in het buitenland. Het zoekt vooral expansie in Noord-Amerika en Oost-Europa en wil tegen het jaar 2000 de omzet verdubbelen tot ongeveer f. 550 miljoen. Deceuninck heeft op dit moment zo’n 900 man in dienst.

Dayton Technologies nam twee jaar geleden een nieuwe fabriek in gebruik in Monroe in de staat Ohio. Het ging om een investering van $20 miljoen in gebouwen, een modern machinepark en materieel. Er werden toen plannen gepubliceerd voor een omzetverdubbeling bij Dayton Technologies tegen het jaar 2000 tot $100 miljoen.

Twee jaar geleden nam Deceuninck reeds een belang van 75 procent in het Amerikaanse bedrijf Slocomb dat eveneens over een extrusiebedrijf (Acro Extrusion Corporation) beschikt.

Reageer op dit artikel