nieuws

Dakraam met losse pannenstrook

bouwbreed

Ubbink Nederland BV te Doesburg laat tijdens de Bouwbeurs een dakraam zien, dat vanaf april leverbaar zal zijn. Het vervangt het bestaande Purilan dakraam.

Bijzonder aan het raam is de losse pannenstrook, die met een klikbeweging aan het raam bevestigd wordt. Het is dan nog mogelijk de strook te verschuiven, zodat hij altijd op de pannen aansluit. Er zijn losse stroken voor alle verschillende soorten pannen te verkrijgen.

Ook in andere opzichten verschilt de ‘nieuwe Purilan’ van het bestaande dakraam. Het is eveneens van kunststof, maar veel massiever. Het hang- en sluitwerk is zwaarder uitgevoerd, met een dubbele in plaats van een enkele sluiting. Bovendien is de panieksluiting makkelijker te vinden en te hanteren. De dagmaat is 40 bij 60cm, voldoende om het raam als nooduitgang te gebruiken. Evenals het oude Purilan dakraam is het nieuwe voorzien van isolerend dubbelglas.

Bij het raam worden losse interieurafwerkingen geleverd. Op de kartonnen verpakking van het dakraam staat een montagehandleiding en een mal. Dat maakt het niet alleen voor de doe-het-zelver, maar ook voor de vakman makkelijk om het raam te monteren.

Aan de buitenzijde heeft het nieuwe Purilan dakraam van Ubbink een losse pannenstrook.

De binnenzijde van het nieuwe Purilan dakraam. Het heeft een dubbele sluiting met ventilatiestand.

Reageer op dit artikel