nieuws

Dak/Informatiecentrum wint Bouwpen Award

bouwbreed

Het Dak/Informatie- en Adviescentrum te Almere-Stad heeft de Bouwpen Award gewonnen. Hij werd onder grote belangstelling uitgereikt door Chr. Sas, voorzitter van VGBouw.

De Bouwpen Award is een prijs voor de beste stand op de Internationale Bouwbeurs te Utrecht. Hij is ingesteld door Bouwpen, de vereniging van voorlichters en journalisten voor de bouw. De jury heeft de Award aan de stand van het Dak/Informatie- en Adviescentrum toegekend vanwege de uitstraling en professionele documentatie. De prijs werd overhandigd tijdens een bijeenkomst, die door meer dan 700 belangstellenden werd bezocht.

De twee andere genomineerden waren het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid (NVOB) in combinatie met het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB) en de firma Ankerslot BV te Hengelo.

Voor J. Sanders, algemeen directeur van het Dak/Informatie- en Adviescentrum, kwam de prijs als een complete verrassing. “Ik had het absoluut niet verwacht”, aldus Sanders.

Hij beschouwt het als een beloning voor het volhouden van een concept. De stijl van de brochure van het centrum is terug te vinden in de presentatie op de Bouwbeurs. Dezelfde aanpak is gekozen voor het vormgeven van een site op Internet.

De brochure van het Dak/Informatie- en Adviescentrum heeft als titel ‘Trefpunt van daktechniek’. Volgens Bouwpen wordt in deze brochure op voortreffelijke en professionele wijze informatie gegeven. Ook de open wijze, waarop dezelfde informatie op de stand tijdens de Bouwbeurs en op Internet wordt aangeboden, kreeg veel waardering van de jury.

Het centrum geeft betaalde adviezen op het gebied van daken, verhuurt ruimte aan leveranciers van dakproducten en ontvangt groepen van twee tot twintig personen, in totaal zo’n 1800 per jaar.

Reageer op dit artikel