nieuws

Betonvereniging opent inschrijving voor Betonprijs en Studieprijs 1997

bouwbreed Premium

De Betonvereniging te Gouda en het Jubileumfonds van de ENCI (Eerste Nederlandse Cement Industrie) te ‘s-Hertogenbosch hebben de inschrijving voor de Betonprijs 1997 en de Studieprijs 1997 geopend. De Betonprijs wordt elke twee jaar toegekend. In aanmerking komen poen waarbij de goede eigenschappen van beton op voorbeeldige wijze zijn benut. Het gaat niet om de omvang van het po, maar om de het intelligente en creatieve gebruik van beton om vormen en functies te optimaliseren. Er zijn vier categorieen, namelijk woningbouw, utiliteitsbouw, bruggen en viaducten, en constructies in de woningbouw. De Betonprijs 1997 wordt uitgereikt op 19 november, een dag voor de jaarlijkse Betondag. Aanmelden voor de Betonprijs is mogelijk tot 15 augustus.

De jaarlijkse Studieprijs bestaat uit een oorkonde en een geldsom, en is bestemd voor onderzoek van bijzondere kwaliteit door studenten of afgestudeerden van universiteiten en hogescholen. Het onderzoek kan gaan over de winning van grondstoffen voor beton, de technologie van cement en beton, het gedrag van betonconstructies, het constructief ontwerpen, en de uitvoering van betonconstructies. Inzendingen moeten voor 1 september zijn ontvangen.

Inlichtingen en aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar bij de Betonvereniging te Gouda, tel. 0182 539233, fax 0182 537510.

Reageer op dit artikel