nieuws

Bedrijfsleven geeft verbetering N9 geen kans

bouwbreed

De actie ‘Op weg naar 1 miljoen’ voor de verbetering van de N9 tussen Alkmaar en Den Helder is uitgelopen op een fiasco. Het actiecomite riep bij de start van de actie begin januari alle ondernemers op om een tientje per werknemer te storten om zo een bedrag van f. 1 miljoen bij elkaar te krijgen.

In totaal is een bedrag van f. 30 miljoen nodig om de weg veiliger te maken. In het verleden zijn al veel ongelukken gebeurd op de zogenoemde ‘dodenweg’ tussen Alkmaar en Den Helder. Het rijk vind dat de regio f. 6 miljoen moet bijdragen. De provincie en de gemeenten hebben f. 5 miljoen beschikbaar. Het bedrijfsleven moet met het laatste miljoen over de brug komen. Daartoe werd een actiecomite in het leven geroepen. Die schreven alle ondernemers in Kop van Noord Holland en Noord-Kennemerland aan tien piek per werknemer bij te dragen

De drie weken verlenging van de actie van een maand resulteerden in een bedrag van f. 300.000. Op 3 maart wordt het definitieve eindbedrag bekendgemaakt. Het comite is zeer teleurgesteld over het resultaat.

Gedeputeerde H. De Boer (VVD) denkt niet dat het hele po wordt afgeblazen door dit tekort. “We gaan hier met alle betrokkenen over praten. Inzet blijft dat de verbetering doorgaat.”

Reageer op dit artikel