nieuws

Ambtenaar in arrest wegens corruptie

bouwbreed

De politie heeft maandag een 50-jarige ambtenaar van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost gearresteerd op verdenking van corruptie en valsheid in geschrifte. De man, poleider bij de sector Beheer en Milieu, zat al sinds december thuis in verband met het onderzoek naar zijn handel en wandel.

De verdenking richt zich op belangenverstrengeling van de ambtenaar met leveranciers van materialen bestemd voor de inrichting van het terrein rond het ArenA-stadion. Zo zou de man contacten hebben gehad met een leverancier die uiteindelijk de opdracht kreeg voor de levering van 30.000 vierkante meter gebakken klinkers. Tijdens huiszoekingen bij de ambtenaar, in het stadsdeelkantoor en de leverancier van de klinkers trof de politie belastend materiaal aan.

De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter-commissaris.

Reageer op dit artikel