nieuws

– Akkrum

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Boarnsterhim heeft groen licht gegeven voor de bouw van 360 woningen op het wooneiland Boarnstee bij Akkrum. Het gebied ligt ten noordoosten van Akkrum tussen Nes en het nieuwe aquaduct in autosnelweg A32. Het riviertje De Boarn is vanaf het aquaduct doorgetrokken naar de Nesser Zijlroede. Daardoor ontstaat een wooneiland.

Ballast Nedam Grond en Wegen BV te Surhuisterveen neemt de exploitatie van het 17 ha grote woongebied voor haar rekening. De werkzaamheden voor de eerste fase van het po gaan nog dit jaar van start. De laatste woningen komen in 2004 gereed. De meeste kavels in het plan, waar naast sociale woningbouw ook luxueuze woningen in de vrije sector komen, liggen aan open water. Ook voorziet het po in de bouw van een jachthaven.

Reageer op dit artikel