nieuws

Zeer droge maand

bouwbreed

Het ziet er niet naar uit dat er in het resterende deel van deze maand nog noemenswaardige neerslag zal vallen. Januari maakt daardoor grote kans om na het record van vorig jaar (!) als droogste van de eeuw uit te groeien. De komende tijd zijn hogedrukgebieden namelijk aanhoudend de smaakmakers op de Euro-Atlantische weerkaart. De ligging van de luchtdrukmaxima is evenwel niet gunstig voor nieuwe kou. Dit weekeinde trekt een krachtige stroming van Scandinavie naar het zuidoosten (vrieskou blijft in Rusland) en volgende week vestigt een nieuwe luchtdrukgigant zich boven de Britse eilanden. Dat betekent luchtaanvoer over de Noordzee ofwel afwisselend koud en minder koud.

Regio Noord: Droog met naast bewolking ook kans op zonneschijn. Middagtemperaturen 4 gr. C. Zwakke tot matige oostenwind.

Regio Oost: Droog met af en toe zon. Maximumtemperaturen 4 gr. C. Zwakke oostenwind.

Regio Zuid: Af en toe zon en droog. Temperaturen maximaal rond 4 gr. C. Weinig wind.

Regio West: Wolkenvelden, ook zon en droog weer. De temperaturen lopen op tot omstreeks 4 gr. C en er waait een zwakke tot matige oostenwind.

vrijdag zon onder: 17.12 uur

maandag zon op: 8.27 uur

Reageer op dit artikel