nieuws

Ypenburg krijgt mogelijk megadealer van auto’s

bouwbreed

Op het voormalige vliegveld Ypenburg bij Den Haag komt mogelijk een verkooppunt voor verschillende automerken. Dit eerste gebundelde centrum speelt in op de liberalisering van de Europese autohandel.

De plannen voor een dergelijke megadealer zijn gisteren bevestigd door wethouder H. ter Heegde van Voorburg, die namens het stadsgewest Haaglanden verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Ypenburg.

Het nieuwe concept kan een einde maken aan het systeem van exclusieve dealers. Sinds vorig jaar heeft de Europese Commissie toestemming gegeven aan bedrijven om verschillende automerken onder een dak te verkopen. De automerken moeten wel in afgescheiden units en met een eigen management aan de man worden gebracht. De garage mag daarentegen wel gecombineerd worden. De verordening loopt tot 2002. Daarna bestaat de mogelijkheid dat de Europese Commissie de autohandel geheel vrij geeft.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels