nieuws

Wereldhave schroeft beleggingsresultaat in 1996 op met enkel procent

bouwbreed

Het directe beleggingsresultaat van het internationaal werkende vastgoedfonds Wereldhave is vorig jaar met ruim 7% toegenomen van f. 113,3 miljoen tot f. 121,5 miljoen, zo blijkt uit voorlopige cijfers. Gezien de marktomstandigheden in diverse landen is de vastgoedportefeuille in lokale valuta per saldo met 1,5%opgewaardeerd. In 1995 was er een afwaardering van 2,5%.

In het vierde kwartaal 1996 is verkocht het kantoorgebouw Carnegielaan 10-14 in Den Haag. Als ontwikkelingsproject is aangekocht het kantoorgebouw 30 Rue Joseph II (18.850 vierkante meter) in Brussel. Het gebouw wordt geheel gerenoveerd en de oplevering is in het voorjaar van 1998. Inclusief de renovatie is met deze investering een bedrag gemoeid van f. 94 miljoen. De verkoop van het prestigieuze Carnaby Estate in Londen zal begin februari worden geeffectueerd. De boekwinst, ruim f. 265, “ligt daarmee beduidend

Reageer op dit artikel