nieuws

Verzet tegen aanleg Benelux-lijn

bouwbreed Premium

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag behandelde deze week een procedure, die van groot belang is voor Schiedam. De uitkomst bepaalt namelijk of de aanleg van de nieuwe metrolijn, de Beneluxlijn, volgens planning zal verlopen.

De Vereniging van Eigenaren van een ten behoeve van de lijn te slopen flat aan de ‘s-Gravelandseweg vroeg schorsing van het nieuwe bestemmingsplan dat voorziet in de aanleg van de Beneluxlijn door Schiedam. Volgt er een schorsing, dan kan er voorlopig geen aanlegvergunning voor de lijn afgegeven worden. De flatbewoners zijn tegen de sloop van hun flat en vinden dat de gemeente onvoldoende de alternatieven heeft onderzocht. Het gemeentebestuur stelt dat de nu voorliggende oplossing juist in de plaats is gekomen voor een trace langs Plein 1940-’45, waartegen nog veel meer mensen gekant waren. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er met een fors aantal bewoners van de flat aan de ‘s-Gravelandseweg inmiddels overeenstemming over de aankoop van hun flat door de gemeente.

Aanstaande donderdag volgt in deze zaak uitspraak. Nog dit jaar wil de gemeente een aantal delen van de Beneluxlijn ontwikkelen. De sloop van de gewraakte flat staat voor volgend jaar op het programma.

Reageer op dit artikel