nieuws

Verwarring bij EIB over begrip duurzaam bouwen

bouwbreed Premium

EIB-directeur Buur houdt er wel een heel beperkte definitie van het begrip duurzaam bouwen op na. Dat vindt directeur Cas Richter van het Nationaal Centrum voor Duurzaam Bouwen te Utrecht.

Buur beweert “dat de economische veroudering van de gebouwenvoorraad het in steeds meer gevallen wint van de technische veroudering, ondanks de aandacht voor duurzaam bouwen”. Alsof duurzaam bouwen synoniem is voor de technische levensduur.

Het verlengen van de levensduur van een gebouw is belangrijk, maar slechts een van de vele punten, die bij duurzaam bouwen om aandacht vragen, aldus Richter. “Het gaat bij duurzaam bouwen ook over de vraag hoe in de planologie, de stedenbouw en in het bouwkundig ontwerp rekening kan worden gehouden met het milieu, hoe de milieubelasting van bouwmaterialen en -producten is te beperken. Het gaat ook om waterbesparing, zuinig omgaan met energie, een gezond binnenmilieu en aanpasbaar bouwen”, aldus de DuBoCentrum-directeur.

Reageer op dit artikel