nieuws

Verbeterde versie van elementensysteem voor keten

bouwbreed

Tijdens de beurs in Zuidlaren introduceert Van der Roest en Busker een nieuw elementensysteem dat de eigen onderzoeksafdeling van het bedrijf heeft ontwikkeld. Het systeem is gebaseerd op het standaard ketensysteem, maar is op drie punten verbeterd: het uiterlijk, de thermische isolatie en het onderhoudsaspect. De buitenwanden bestaan uit geisoleerde sandwichpanelen van staal of volkern kunststof in plaats van houten schotten. Daardoor is de isolatie beter en is minder onderhoud noodzakelijk. De plafonds bestaan uit geisoleerde panelen met een egaal uiterlijk. De aansluitdetails tussen gevel en vloer, kozijn en gevel, gevel en dak zijn verbeterd waar het om de luchtdoorlatendheid gaat.

De buitenzijde van het systeem heeft een strak uiterlijk met aluminium buitenkozijnen met dubbelglas en ventilateroosters. Daardoor krijgt het gebouw een heel andere uitstraling dan een ‘gewone keet’. Voor de binnenwanden worden systeemwanden gebruikt die zijn voorzien van leidingkanalen. Het nieuwe systeem kan zowel aan de Bouwbesluit-eisen voor permanente als voor tijdelijke gebouwen voldoen. De meerkosten van het systeem worden door de betere isolatie volgens het bedrijf binnen korte tijd terugverdiend.

Reageer op dit artikel