nieuws

Toerit A4 afgesloten door ijsvorming

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat heeft de toerit vanuit Leidschendam naar de A4 (richting Rotterdam) vrijdagochtend afgesloten wegens ijsvorming. Opborrelend grondwater naast het talud stroomde over de weg en bevroor. Strooien hielp niet. ’s Middags is het stukje weg alweer opengesteld.

De oplossing is gevonden in het verder uitgraven van de grindkist. Door de grindbak van 50 cm naar 80 cm uit te diepen, komt de weg niet meer onder water te staan. Dat is genoeg om het opwellende water op te vangen.

Door de vorst kan het grondwater moeilijk weg en zoekt dan op een plaats een uitweg naar de oppervlakte. “Het is dan net alsof de kraan openstaat. En met dit weer kan opvriezend water op een toerit naar een snelweg tot enorme slippartijen leiden”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Deze problemen waren niet eerder ontstaan omdat de toerit pas een jaar in gebruik is en deze problemen alleen bij aanhoudende vorst optreden.

Reageer op dit artikel