nieuws

Thies meteo-opnemers ook voor gebruik op kranen

bouwbreed

Door CaTec BV, Rijswijk is een lijn meteo-opnemers voor HVAC en industrie op de markt gebracht voor regeling van binnenklimaat en energiebesparing in gebouwen. De serie bestaat uit drie modellen waarmee buitencondities zijn te meten met betrekking tot windrichting en windsnelheid of een combinatie daarvan.

Het programma voorziet tevens in sensoren voor windwaarschuwingssystemen ten behoeve van kranen, hoogwerkers en windenergiemolens. De nieuwe meteo-opnemers zijn voorzien van een aansluitmogelijkheid op klimaatcomputers, PLC- en DDS-systemen met een voeding naar keuze van 0-5 of 0-10 V of 4-20 mA. Alle drie modellen zijn uitgerust met opto-elektronische aflezing, met ingebouwde verwarming, inzetbaar bij een omgevingstemperatuur van -35 gr. tot +60 gr. C en vragen een voedingsspanning van 24 V DC/AC.

De windsnelheidsmeter heeft een bereik van 0,3 tot 50 m/s, de windrichtingsopnemer heeft een bereik van 0 – 360 gr. met een resolutie van 2,5 gr. terwijl het derde model beide specificaties combineert. De behuizing van deze nieuwe opnemers bestaat uit geanodiseerd aluminium met een beschermende coating waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.

In combinatie met de reeds langer in het Thies programma bestaande opto-elektronische regenmelder en een RV/T opnemer met stralingskap vormen de nieuwe opnemers een betrouwbaar meteo-station met brede toepassingsmogelijkheid.

Thies meteo-opnemers voor HVAC en industrie.

Reageer op dit artikel