nieuws

Sloop flat door Raad van State toegestaan

bouwbreed Premium

Rechter R. Cleton van de Raad van State in Den Haag heeft geweigerd om op verzoek van de Vereniging van eigenaren van een flat aan de ‘s-Gravenlandseweg in Schiedam het nieuwe bestemmingsplan te schorsen, dat voorziet in de aanleg van de Beneluxlijn door Schiedam. Het gaat hier om een nieuwe metrolijn, die op den duur aangesloten moet worden op Randstadrail.

De flat zal voor volgend jaargesloopt moeten worden ten behoeve van een zogenoemde keerlus.

De Beneluxlijn zal vanaf Schiedam naar Hoogvliet voeren, maar niet alle in Schiedam aankomende metro’s gaan door naar Hoogvliet. Daarom is er een keerlus nodig.

Veel bewoners willen eerst met de gemeente overeenstemming hebben over uitkoop voordat procedures worden afgewikkeld.

Rechter Cleton vindt dat onvoldoende aanleiding om het gewraakte bestemmingsplan te schorsen, zodat de gemeente nu een aanlegvergunning kan gaan verlenen. Op basis van een geschorst bestemmingsplan had dat niet gekund.

Reageer op dit artikel