nieuws

PvdA-voorzitter Rijnwoude oneens met Kok over HSL

bouwbreed Premium

De voorzitter van de PvdA in de gemeente Rijnwoude, Marcel van Beek, heeft zijn functie met onmiddellijke ingang neergelegd. Hij deed dat uit onvrede over de manier waarop zijn partijgenoot premier Wim Kok zich opstelde in het debat over de route van de hogesnelheidslijn (HSL).

Van Beek meent dat de premier het HSL-trace door het Groene Hart met zijn machtswoord heeft afgedwongen, terwijl de Tweede Kamer meer voelde voor de Bos-variant langs de snelwegen tussen Amsterdam en Rotterdam. Van Beek vindt dit in strijd met het democratisch handelen.

De Tweede Kamer stemde in december in met het trace via een tunnel onder het Groene Hart door. De route loopt langs Rijnwoude, waar de flitstrein ondergronds gaat. Van Beek zegt zijn partij in de gemeenten Hazerswoude, Koudekerk en Benthuizen niet langer meer te kunnen en willen vertegenwoordigen zolang Wim Kok premier is.

Van Beek, die niet voor commentaar bereikbaar was, heeft Wim Kok een brief geschreven, waarin hij zijn ongenoegen laat blijken.

Reageer op dit artikel