nieuws

Politie heeft baat bij informatiekaart in meterkast

bouwbreed

De politie Gooi- en Vechtstreek maakt voortaan grote kans dat zij bij noodgevallen in woningen in de meterkast een lijst aantreft met namen en telefoonnummers van familie en huisarts van de bewoners. Een simpele kaart met deze informatie hangt nu al in 70.000 van de 142.000 woningen in de regio.

Het initiatief van de lijst in de kast kwam eind 1995 van politiewoordvoerder Maarten van Weel. “Als iemand bij voorbeeld dood in huis ligt, of er ontstaat brand- of waterschade bij afwezigheid van de bewoners, moet de politie een woning gaan omspitten op zoek naar gegevens. Soms duurt dat uren.” Hij bedacht daarop het ‘meterkastplan’ en ontwierp een kaart waarop mensen nummers van familie en arts konden noteren en ophangen.

De gratis kaart is te verkrijgen op woningbouwbedrijven, politiebureaus, gemeentehuizen, maar ook bij ouderenorganisaties en begrafenisondernemers.

Reageer op dit artikel