nieuws

Panningen werkt aan vernieuwing kern

bouwbreed Premium

Het Ingenieursbureau Kuiper Compagnons heeft een ontwikkelingsvisie gepresenteerd voor het winkelcentrum Panningen, gemeente Helden. De uitvoering van het plan kost minimaal f. 4 miljoen.

Aanleiding tot herstructurering van de kern is het verdwijnen van het huidige gemeentehuis aan de markt. Volgens Kuiper Compagnons moet op het terrein dat vrijkomt na sloop van het raadhuis een woonwinkelcomplex komen. Het Pastoor Huybenplein moet op de lange duur een woonhof worden met veel groen. De dertien winkeliers die hier gevestigd zijn krijgen de kans om te verhuizen naar de Markt die autovrij wordt.

Het bureau pleit voor een evenwichtige spreiding en uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen met 187 tot 646.

Reageer op dit artikel