nieuws

Oplegging dempt contactgeluid van betonnen trappen

bouwbreed

Imbema Kunststoffchemie GmbH speelt op de Duitse markt in met een geluiddempende oplegging voor betonnen trappen, het Sirex Silent Element. Het product bestaat uit een buitenmantel van verzinkte staalplaat of kunststof, een isolatielaag van polyethyleen kunststofschuim en een hoogwaardige oplegging van rubber. In Duitsland worden betonnen trappen dikwijls in geluiddempende elementen opgelegd. Zo wordt de overdracht van contactgeluid voorkomen.

In Nederland stelt het Bouwbesluit ook eisen aan isolatie van trappenhuizen. Daar kan aan tegemoet worden gekomen door de toepassing van opleggingen zoals het Sirex Silent Element. Volgens een toelichting van Imbema is een reductie van de geluidsoverdracht van 32 dB te bereiken. De Sirex Silent Elementen worden in Nederland geleverd door Imbema Denso BV te Haarlem, in Belgie door Imbema Chemibel NV te Zaventem.

Reageer op dit artikel