nieuws

Oost-Westbaan Maastricht: f. 279 miljoen

bouwbreed

Voor de aanleg van de Oost-Westbaan op het vliegveld Maastricht-Airport is volgens een precieze kostenberekening van de provincie in totaal f. 279 miljoen nodig. De werkzaamheden moeten augustus 1999 van start gaan en duren tot februari 2002. De mer-procedure gaat deze maand van start en moet in september worden afgerond.

Het kabinetsbesluit om de luchthaven alleen maar in de ‘randen van de nacht’ open te stellen,betekent een besparing van f. 110 miljoen op de voorziene isolatie van de omliggende woningen. De financiering is als volgt: f. 39 miljoen Europese subsidie, f. 75 miljoen nationale subsidie en f. 18,5 miljoen provinciale subsidie. De luchthaven draagt f. 21 miljoen bij. Het restant komt van de departementen van EZ en V en W.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels