nieuws

Nieuwe Rotterdamse bouwborden

bouwbreed

“Mooi bouwbordje, weer eens wat anders dan het ouderwetste lattenbord,” denkt de medewerker van aannemer Struijk. Het opvallende bord hangt aan de gevel van de Centrale Bibliotheek waar deze week begonnen wordt met een omvangrijke verbouwing.

De gemeente Rotterdam gaat bij alle projecten in het kader van het Investeringsprogramma, daar hoort de bieb bij, speciale ‘bouwborden’ neerzetten. Het fraai vormgegeven bord dient twee doelen: ten eerste wil men de investering zichtbaar maken. Daarnaast wil men in het kader van concerncommunicatie een meer eenduidige presentatie van de gemeente bereiken.

Bij circa vijftig projecten zullen deze nieuwe borden komen te staan. Tot de eeuwgrens investeert de Maasstad bijna een half miljard bovenop de normale investeringen. De verbouwing van de Centrale Bibliotheek, een ontwerp van Van de Broek en Bakema, maar vooral van projectarchitect Boot, is het eerste project. Voor enkele miljoenen wordt de entree aangepast, zodat men het pand beter kan betreden. De borden zijn verder te verwachten bij de bouw van het Luxortheater en de uitbreiding van Museum Boijmans Van Beuningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels