nieuws

Multifix spijkerapparaat geschikt voor ankernagels

bouwbreed Premium

Voor het mechanisch spijkerwerk in de timmerindustrie en op de bouwplaats introduceert Contimeta BV op de beurs Zuidlaren een tweetal nieuwe spijkerautomaten.

Zo lanceert deze bevestigingsspecialist de BeA multifix Nailer TC 300, een nieuwe techniek voor het verwerken van ankernagels. Dit apparaat heeft een multi functioneel karakter waardoor hiermee behalve ankernagels ook standaard nagels zijn te verwerken. Door middel van een eenvoudig omwisselbare nagelgeleider is in een handomdraai om te schakelen van standaard op ankernagels. Het 2300 gram zware apparaat is geschikt voor standaard nagels 60 – 100 mm en voor ankernagels 40 – 75 mm. Door de pulserende werking is het afketsen van nagels bij het hechten door en op metaal ondervangen. De Multifix heeft een luchtverbruik van 7,5 liter bij 6 Bar werkdruk. Met de Multifix is te werken tot een maximale druk van 8 Bar.

Een even interessante spijkerautomaat is de BeA slagschroeftacker. De met dit apparaat ingeslagen schroeven zijn er in later stadium dankzij een speciale spoed met behulp van een PZ2 schroevendraaier weer uit te draaien.

De slagschroeftacker is leverbaar in drie uitvoeringen. Voor schroeven oe 2,0 mm in lengten van 19, 22 en 25 mm. Voor het iets zwaardere werk, bijvoorbeeld voor de bevestiging van Fermacell- en gipsplaat is leverbaar de SN 40-351. Dit apparaat verwerkt slagschroeven oe 2,5 mm in lengten van 26, 30, 35 en 40 mm. En de GK 50-551, de zwaarste in deze serie met zelfdenkende slagkracht regulering en voldoende slagvermogen voor het indrijven van TC schroeven oe 2,5 mm in lengten van 30, 35, 40, 45 en 50 mm

De Multifix TC 300 heeft een magazijncapaciteit voor 50 ankernagels in lengten van 40 – 75 mm en voor 50 standaardnagels 60 – 100 mm. Dankzij de pulserende slag behoort het afketsen van de nagel bij bevestiging door spijkerplaten tot het verleden.

Reageer op dit artikel