nieuws

Maastricht kandidaat voor ‘Stad en Milieu’

bouwbreed

Maastricht heeft recent bij de rijksoverheid een aanvraag ingediend om in aanmerking te komen voor het experiment ‘Stad en Milieu’. Deelname aan het experiment maakt het mogelijk om tal van voornemens ter plekke uit te voeren zonder dat Maastricht zich aan de letter van de talloze milieuwetten hoeft te houden.

Voorwaarde is wel dat daar voldoende compensatie tegenover staat. Maastricht wil met name de zogenaamde Noord-West-entree van de stad aanpakken door de bouw van hotels, noodzakelijke woning- en kantorenbouw en een infrastructuur die zich richt op ‘light-rail’ transport.

Daarnaast wordt gedacht aan de verplaatsing van bedrijven. Het voormalig NS-spoorwegemplacementen het bedrijfsterrein van Vredestein moet beschikbaar komen voor vormen van Grootschalige Detailhandel Voorzieningen. Het nu nog onoverzichtelijke kruispunt Cabergerweg/Statensingel, Frontensingel en de Cabergerweg moeten worden gereconstrueerd. In verband met de toch al zware milieubelasting in het gebied wordt als compenserende milieumaatregel de aanleg van een groot wandel en natuurpark, het Noorderpark, voorgesteld.

Reageer op dit artikel