nieuws

Kloos en NS zien af van fusie wisselbouwbedrijven

bouwbreed

De verzelfstandiging van de bouwbedrijven van NS gaat langer duren dan voorzien. De jongste tegenslag is het afketsen van de fusie tussen NS Wisselbouwbedrijf en Kloos Railway Systems. NS bekijken nog of ze voor het Wisselbouwbedrijf naar een nieuwe partner op zoek gaan.

Zowel bij NS Wisselbouwbedrijf als Kloos werken vijftig mensen. Het mislukken van de fusieplannen heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De afgelopen twee jaar voerden de wisselbouwers gesprekken over samenwerking. Vorig jaar november besloten Kloos en NS Wisselbouwbedrijven op te gaan in een nieuw bedrijf.

Nader onderzoek was voor partijen maandag reden om af te zien van de samenvoeging. Daarbij speelde een rol dat de markt voor wisselbouwers in het slop zit. Wel blijven beide bedrijven in de toekomst op projectbasis samenwerken. Volgens directeur van Wisselbouw-moeder NS Infra Services J. Schouten bekijken NS “opnieuw de strategie en de partnerkeuze van Wisselbouw”.

De mislukte fusie komt voor de NS ongelegen. Al meer dan twee jaar wordt er gewerkt aan de gedeeltelijke verzelfstandiging van de bouw- en onderhoudsactiviteiten. Het gaat om NS Infra Services en de ER Groep.

Reageer op dit artikel