nieuws

Gww-opdrachtgevers stellen fonds in

bouwbreed

Een aantal overheidsopdrachtgevers in de gww-sector gaat een fonds in het leven roepen waaruit niet-projectgebonden kosten van onderzoek gefinancierd kunnen worden. Zij willen dit om een continue financiering voor onderzoeksprogrammerende instellingen, waarvan CUR en C.R.O.W binnen de gww de belangrijkste zijn, veilig te stellen.

Ten behoeve van het fonds wordt een Stichting Fonds Collectief Onderzoek GWW opgericht door Rijkswaterstaat, de provinciale waterstaats en milieudiensten, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Unie van Waterschappen.

In de financiering van het fonds wordt voorzien door in RAW-bestekken aannemers een bedrag van 0,15% van de aanneemsom met een maximum van f. 75.000 te laten betalen aan de Stichting. De opdrachtgevers hebben afgesproken een soortgelijke bepaling ook op te nemen in niet-RAW-bestekken.

De stichting in oprichting verwacht jaarlijks zo’n f. 3 miljoen binnen te krijgen. Daarvan wordt ook kennisoverdracht inclusief onderwijsdoelen van onderzoeksresultaten gefiancierd. Partijen sluiten niet uit dat ook andere grote opdrachtgevers zich zullen aansluiten bij de Stichting.

Reageer op dit artikel