nieuws

Gesteggel over sanering Tomadoterrein

bouwbreed

Het gesprek tussen de gemeente Zwijndrecht en het ministerie van VROM is over de sanering van het Tomadoterrein is vastgelopen. VROM houdt vast aan de stelling dat niet alles hoeft te worden afgegraven zolang het niet zeker is dat alle grond is vervuild. Wethouder Abee wil binnenkort toch weer om de tafel met milieugedeputeerde Wolf van Zuid-Holland.

De gemeente wil zekerheid over de grond van het Tomadoterrein. Zij willen geen tweede fiasco na de mislukte sanering in 1989 waarna veel vervuilde grond is achtergebleven. Uit latere onderzoeken is volgens de gemeente gebleken dat het terrein zwaarder vervuild was dan tot dan toe was aangenomen.

In april of mei neemt het ministerie een definitief besluit. Tot die tijd ligt de sanering stil.

Reageer op dit artikel