nieuws

Georganiseerde bouw steunt Ronald McDonald Kinderfonds

bouwbreed

Het Ronald McDonald Kinderfonds is dankzij het 50-jarig jubileum van het AVBB in 1996 er f. 145.000,– rijker op geworden. Donderdag overhandigde AVBB-voorzitter Brinkman een cheque van die grootte aan mevr. S.C. Toth, voorzitter van het fonds. Het bedrag werd bijeengebracht door georganiseerde bouwbedrijven, de lidverenigingen van het AVBB en het AVBB zelf.

Met dit bedrag adopteert het AVBB permanent een gastenkamer in het Ronald McDonald VU huis. Het gaat om f. 120.000 aan stichtingskosten en een bijdrage van f. 5000,- gedurende vijf jaar.

Het Ronald McDonald VU huis wordt het achtste huis dat in Nederland wordt gerealiseerd. Het komt te staan op loopafstand van de kinderkliniek van het VU ziekenhuis aan de Amstelveenseweg. In het huis kunnen ouders logeren van kinderen die in het VU ziekenhuis zijn opgenomen

Reageer op dit artikel