nieuws

Geen vorderingen bij cao-overleg

bouwbreed

De dinsdagmiddag en -avond gevoerde onderhandelingen voor een nieuwe bouwcao hebben nauwelijks enige vorderingen laten zien. Hoewel partijen al weer voor de vierde keer bij een kwamen, zijn nog altijd niet alle ‘punten’ doorgesproken. Zo hebben partijen nog geen woord gewisseld over het uitzendwerk en evenmin over de hoogte van een loonsverhoging. Heikel punt van overleg dinsdag was vooral de vast te stellen arbeidstijden.

Werkgevers willen die vooral flexibiliseren, terwijl de vakbonden daar niet veel voor voelen. Alleen onder strikte randvoorwaarden zou per individueel bedrijf afwijkende arbeidstijden kunnen worden overeengekomen mits er overeenstemming met de ondernemingsraad kan worden verkregen, zo vinden de werknemersorganisaties.

De vijfde sessie vindt plaats in Woerden in het kantoor van de bouw- en houtbond FNV.

Reageer op dit artikel