nieuws

Gamma doet bij Planox het licht uit

bouwbreed

Gamma wil op korte termijn stoppen met de bedrijfsactiviteiten van dochterbedrijf Planox in Helmond. De bedrijfssluiting zorgt voor verlies van 74 banen, waarvan 65 in Helmond en negen op de verkoopkantoren in Brussel en Londen. Planox zit al jarenlang in de rode cijfers. Ondanks herstructureringen is er bovendien geen uitzicht op een winstgevende bedrijfsvoering in de toekomst, zo denkt het moederbedrijf.

Het Helmondse bedrijf produceert en verkoopt industriele producten en folies, object-wandbekleding en vinyl behang voor de consumentenmarkt. De markten waarin de onderneming actief kenmerken zich is al geruime tijd met een teruglopende vraag en een scherpe prijsconcurrentie, aldus Gamma.

De omzet van Planox bedroeg vorig jaar f. 17 miljoen. Gamma is van mening dat de sluiting past in het beleid om activiteiten die op termijn geen positieve bijdrage leveren aan de winst af te stoten of te beeindigen. Het concern zag door dit beleid de winst in de eerste helft van vorig jaar al met 22,7 procent stijgen tot f. 24,7 miljoen op een omzet van f. 668 miljoen.

Reageer op dit artikel