nieuws

Fairway brengt Daewoo heftrucks naar Rusland

bouwbreed

Het Tilburgse transportbedrijf Fairway gaat voor de Koreaanse machinefabrikant Daewoo alle vorkheftrucks voor de Russische markt vervoeren. De order omvat de gehele vervoersafwikkeling van tenminste 400 machines vanaf Seoul via Rotterdam naar Rusland. De per container in Rotterdam aangevoerde vorkheftrucks zullen in Tilburg worden gestript en na tijdelijke opslag per vrachtwagen naar Rusland worden vervoerd. Daewoo maakte voorheen gebruik van de Transsiberische spoorlijn.

Fairway is sinds 1993 actief in het vervoer van goederen tussen Rusland en West-Europa. In 1994 is in Krasnogorsk, een randgemeente van Moskou, in combinatie met een Russisch bedrijf zelfs een eigen vestiging opgericht die sinds vorig jaar volledig onder Nederlands management staat.

De vijftien vrachtwagencombinaties waarover Fairway thans beschikt zijn alle uitgerust met satelliet communicatie apparatuur. Deze rijden voornamelijk via Polen naar Rusland, maar volgen, afhankelijk van de aard van de vervoerde goederen, ook regelmatig de route via Finland waarbij een groot traject met de boot wordt afgelegd.

Reageer op dit artikel