nieuws

Directieteam neemt RTP over

bouwbreed

RTP, een landelijk opererend elektrotechnisch installatiebedrijf met 120 medewerkers, is overgenomen door het directieteam. Via een management-buyout wil het bedrijf uit Druten weer zelfstandig verder.

Het directieteam bestaande uit de heren Hendriks, Van der Kroft en Goemans heeft een half jaar onderhandeld. Het resultaat is nu een management-buyout. Deze overname ligt in het verlengde van de ontwikkelingen sinds de overname van APM Business Partners BV in 1992.

Vanaf dat jaar is er een strak veranderingsmanagement gevoerd. Onderdeel daarvan was een interne reorganisatie en enkele verschuivingen binnen het bedrijf. “Zonder ontslagen en op zo’n manier dat iedereen weer een goede plek heeft gevonden. We zijn er dan ook trots op dat niemand is weggegaan en dat we zelfs al aan het uitbreiden zijn”, aldus Hendriks.

De veranderingen van de afgelopen vijf jaar resulteerden in een gestage stijging van omzet en winst. Op dit moment behaalt het bedrijf jaarlijks een omzet van bijna f. 20 miljoen en een winst van 4%. “De installatiebranche is best een moeilijke tak. Iedereen streeft naar een winst van 5 tot 6%, maar is blij met 3 a 4%.”

Reageer op dit artikel