nieuws

DHV is er weer bovenop

bouwbreed Premium

DHV in Amersfoort heeft een jaar van herstel achter de rug. Na een verlies in 1995 van f. 17 miljoen was er nu een nettowinst van f. 7 miljoen. In totaal waren er f. 9 miljoen aan bijzondere lasten. Voor dit jaar verwacht men een nettowinst van ten minse f. 10 miljoen.

Naast de kosten van de afgeblazen fusie met Heidemij, die het bedrijf bijna f. 2 miljoen kostte, was er – 7 miljoen aan lasten uit de afwikkeling van de activiteiten in Spanje en Engeland.

Bestuursvoorzitter In ’t Veld zei dat het ontbreken van een grote partner wel noopt wel tot beperkingen, zowel naar activiteiten als geografisch. Toch ziet hij voldoende kansen, gezien de op komst zijnde infrastructurele werken zoals Betuwelijn, HSL en de mogelijkheden op groeimarkten als Zuid-Oost-Azie en Zuidelijk Afrika.

Toegevoegde waarde

Het streven blijft een resultaat van 5 procent van de geleverde toegevoegde waarde. Dat is driekwart van de omzet van f. 400 miljoen, dus f. 15 miljoen. Dit niveau moet over twee jaar zijn bereikt.

Participaties

DHV komt dit jaar met een plan voor werknemersparticipaties. De aandelen zitten nu in een stichting, die gezamenlijk wordt beheerd door management en door de ondernemingsraad benoemde mensen.

Echte invloed is er niet. Gekeken wordt naar een constructie zoals die al jaren bestaat bij Heidemij. De financiering baart Huis in ’t Veld weinig zorgen. In het huidige scenario van alleen-verder past eventueel een gang naar de beurs. Echte plannen in dit opzicht zijn er echter niet.

Reageer op dit artikel