nieuws

CDA komt op voor Het Kasteel

bouwbreed

Het CDA wil Sparta op Spangen houden. Els Hellwig heeft namens de fractie het Rotterdamse College van B en W gevraagd te onderzoeken of een verhuizing van de eredivisieclub naar het oosten van de stad voorkomen kan worden. De CDA-fractie wil een studie naar de mogelijkheden Sparta op Het Kasteel in Spangen te houden. Dat moet volgens de christen-democraten “in het kader van het investeren in Spangen en het meer gebruik maken van een voetbalclub als maatschappelijke organisatie binnen de wijk”.

Volgens de fractie krijgt de oude stadswijk op die manier een extra impuls. Er moet onderzoek plaatsvinden naar de kosten voor de herbouw van het stadion volgens de UEFA-normen. De bereikbaarheid per openbaar vervoer en auto moet eveneens verbeteren. Daarnaast moet er een trainingsveld in de directe nabijheid van het stadion komen en voorzieningen voor de amateurs en jeugd.

Reageer op dit artikel